Házassági és párkapcsolati tanácsadás

Minden párkapcsolat vagy házasság kerülhet válságba –
van olyan, hogy szerelni kell a szerelmet!

Ha a kapcsolatotok nehéz időszakban van, és szeretnétek túljutni a krízisen, vagy jól jönne egy kis útmutató, hogy merre tovább, akkor keressetek bátran, s kérjetek időpontot! Barátságos és megértő hangulatú, gyakorlatias tanácsadáson várlak Benneteket.

Ajánlott a házassági tanácsadás, párterápia Nektek is, ha:

 Úgy érzitek, a válás vagy szakítás forog kockán
     ∞  Szeretnétek javítani a kapcsolatotokon
     ∞ Nem tudjátok, hogy együtt vagy külön kellene-e folytatnotok
     ∞ Sokat veszekszetek, vitatkoztok
     ∞ Megoldhatatlannak érzett problémák vannak a házasságotokban
     ∞ Eltávolodtatok egymástól

Gondolom, kavarodnak benned az érzések, kérdések. Ezért igyekszem néhány gyakran feltett kérdést röviden megválaszolni:

→ Hogyan kell elképzelni a tanácsadást?

Időpontot kértek, és eljöttök a szegedi terápiás helyiségembe, ahol kellemes környezetben egy tea mellett beszélgetünk egymással. Téged és a párodat, házastársadat is meghallgatlak, hogy milyen nehézségekkel küzdötök, min szeretnétek változtatni. Az első alkalom általában a feltárásról szól, majd következik a közös munka. Az alkalmak között otthoni feladatokat is kaptok. A beszélgetések felesleges formalitásoktól mentesen zajlanak, de mindig egymást meghallgatva asszertív és építő kommunikációra törekszünk.

→ Mennyi ideig tart?
óra3Egy alkalom általában 1,5, de maximum 2 óra hosszú, tehát olyan alkalmakat választunk, amikor rá tudjátok szánni az időt. A tanácsadás egy folyamat, ami azt jelenti, hogy több találkozóból áll. Ez talán érthető is, hiszen sokszor hosszú hónapok, évek alatt felgyülemlett problémák rendberakásán dolgozunk, de megéri tenni a boldogságért! A következő alkalmak lehetőségét mindig közösen egyeztetjük.


→ Mit várhatunk a tanácsadástól?

Arra törekszem, hogy új nézőpontokra, megoldási lehetőségekre világítsak rá a pároknál, így megérthessétek a problémáitok okait, valamit láthassátok a lehetséges lépéseket. Mindez biztonságos, megértő és diszkrét környezetben történik.

→ Miért tudna rajtunk segíteni valaki, ha mi már régóta keressük a megoldást, mégsem találjuk? 

Gyakran ütközünk életünk során abba a természetes nehézségbe, hogy saját kútfőből nem tudunk valamit megoldani. Hiszen benne élünk a problémában, vagy szerepünk volt annak létrejöttében, és ebből a “bűvös körből” nem tudunk kitekinteni, hanem érthetően a saját szemüvegünkön keresztül nézzük a dolgokat. Ilyenkor segíthet egy külső, objektív személy, aki új megvilágításba helyezheti a dolgokat. Nekem hivatásom, hogy megoldási lehetőségeket nyújtsak a pároknak, házastársaknak és egyéneknek, s ezért rengeteg olvasok, tanulok, valamint használom az “élettől” ajándékba kapott személyes segítő készségeimet. A férjem azt szokta mondani, hogy a problémákat nem lehet azon a szinten megoldani, ahol keletkeztek…
A házassági tanácsadás nem véletlenül egy szakma, egy jó tanácsadó mindig sokat tanul, fejleszti magát, hogy Nektek, a pároknak segíteni tudjon. Így teszek én is, hiszen ez a hivatásom, amit nagyon szeretek.

→ A párom nem hajlandó eljönni a terápiára, vagy egyedül szeretnék tanácsot kérni. Van erre lehetőség?

Természetesen igen, noha a pártanácsadás akkor igazán hatékony, ha együtt érkeztek. Ha erre nem sikerült rávenned a társadat, vagy olyan kérdéseid vannak, amiket az ő jelenléte nélkül szeretnél feltenni, akkor van lehetőség egyéni megkeresésre is.

→ Érdemes pénzt áldozni rá? 

Szerintem minden perc drága, amit boldogtalanul töltünk, és amíg tétlenül, tehetetlenül, vagy tanácstalanul várakozunk, hogy mit is tehetnénk. Talán nem meglepő az a kutatási eredmény, ahol kimutatták: a párkapcsolati válságot megélő emberek sokkal kevésbé hatékonyan képesek dolgozni, hiszen a koncentrációjuk, a fókuszuk csökken. A válóper, a külön költözés szintén drága dolog, nem is beszélve az érzelmi megterhelésről. A fogyasztói társadalom egyébként támogatja, hogy egyedül, ne pedig együtt éljenek az emberek – gondoljunk csak bele: dupla annyi mosógépet, vagy tévé-előfizetést lehet így eladni. Igen, ezek mind anyagi megterhelést jelenthetnek, ha nem maradtok együtt. A tanácsadás egy megtérülő befektetés.

→ Mit kapunk a pénzünkért?  

+  Gyakorlatias, barátságos hangvételű tanácsadási alkalmakat, ahol a hivatalos feszengés helyett inkább a megoldásokra törekszünk
+ Rugalmas és objektív szakértő hozzáállást
+ Olyan tanácsadást, ahol nem csak a felszínen lévő problémákat igyekszünk megoldani, hanem a kiváltó okokat is.

Tapasztalatok a kliensektől: 

pt2Az első tanácsadáson nagyon megdöbbentem. Már több párterápián is voltunk, de senki sem tudott érdemben segíteni. Adri viszont segített megérteni, hogy mi miért történt velünk, és teljesen új megvilágításba helyezte a dolgokat. Úgy gondolom, hogy enélkül nem érthettük volna meg sem egymást, sem magunkat. Szerettünk Adrihoz járni, mondhatom, hogy a házasságunk nehézségei ellenére jól éreztük nála magunkat és itt
biztonságosan tudtunk beszélgetni egymással a férjemmel.
” 

                                                                                                                                     (C.A., 39 éves)

pt1Biztosan másképpen alakul az életem, ha nem találkoztunk volna Adriennel. Rá kellett jönnünk a barátnőmmel, hogy már évek óta ugyanazokat a vég nélküli játszmákat játszottuk, amiből nem tudtunk kiszakadni. A vele való beszélgetések során valahogy új szemmel néztem magunkra. Eddig két út között toporogtam: jobbra vagy balra? Képtelen voltam dönteni. A tanácsadáson rájöttem, hogy teljesen más vezet a boldogsághoz, és nem e közül a két lehetőség közül kell választanom. Ettől megkönnyebbültem, és az életem új irányt vett. Már túl voltunk a szakításon, amikor végül kibékültünk.
(F.L. 45 éves)

 → Mennyibe kerül a tanácsadás?

10.000 Ft / alkalom két fő részére vagy egyéni tanácsadás esetén 8000 Ft / alkalom

Kattints az időpontkéréshez!

LMBTQ párokat is sok szeretettel látok!