Párkapcsolati és házassági tanácsadás

Minden párkapcsolat vagy házasság kerülhet válságba –
van olyan, hogy szerelni kell a szerelmet!

Ha a kapcsolatotok nehéz időszakban van, és szeretnétek túljutni a krízisen, vagy jól jönne egy kis útmutató, hogy merre tovább, akkor keressetek bátran, s kérjetek időpontot! Barátságos és megértő hangulatú, gyakorlatias tanácsadáson várlak Benneteket.

Ajánlott a párkapcsolati / házassági tanácsadás, párterápia Nektek is, ha:

     ∞  Úgy érzitek, a válás vagy szakítás forog kockán
     ∞  Szeretnétek javítani a kapcsolatotokon
     ∞ Nem tudjátok, hogy együtt vagy külön kellene-e folytatnotok
     ∞ Sokat veszekszetek, vitatkoztok, kommunikációs problémátok van
     ∞ Megoldhatatlannak érzett problémák vannak a házasságotokban
     ∞ Eltávolodtatok egymástól

Gondolom, kavarodnak benned az érzések, kérdések. Ezért igyekszem néhány gyakran feltett kérdést röviden megválaszolni:

→ Hogyan kell elképzelni a tanácsadást?

Időpontot kértek, és eljöttök a szegedi tanácsadó helyiségembe, ahol kellemes, otthonos környezetben beszélgetünk egymással. Téged és a párodat, házastársadat is meghallgatlak, hogy milyen nehézségekkel küzdötök, min szeretnétek változtatni. Az első alkalom általában a feltárásról szól, majd következik a közös munka. Az alkalmak között otthoni feladatokat is kaptok. A beszélgetések felesleges formalitásoktól mentesen zajlanak, de mindig egymást meghallgatva asszertív és építő kommunikációra törekszünk.

→ Mennyi ideig tart?
óra3A páros tanácsadási alkalmak 75 perc hosszúak. A párkapcsolati tanácsadás egy folyamat, ami azt jelenti, hogy több találkozóból áll. Ez talán érthető is, hiszen sokszor hosszú hónapok, évek alatt felgyülemlett problémák rendberakásán dolgozunk, de megéri tenni a boldogságért! A következő alkalmak lehetőségét mindig közösen egyeztetjük.


→ Mit várhatunk a tanácsadástól?

Arra törekszem, hogy új nézőpontokra, megoldási lehetőségekre világítsak rá a pároknál, így megérthessétek a problémáitok okait, valamit láthassátok a lehetséges lépéseket. Mindez biztonságos, megértő és diszkrét környezetben történik.

→ Miért tudna rajtunk segíteni valaki, ha mi már régóta keressük a megoldást, mégsem találjuk? 

Gyakran ütközünk életünk során abba a természetes nehézségbe, hogy saját kútfőből nem tudunk valamit megoldani. Hiszen benne élünk a problémában, vagy szerepünk volt annak létrejöttében, és ebből a “bűvös körből” nem tudunk kitekinteni, hanem érthetően a saját szemüvegünkön keresztül nézzük a dolgokat. Ilyenkor segíthet egy külső, objektív személy, aki új megvilágításba helyezi a dolgokat. Nekem hivatásom, hogy megoldási lehetőségeket nyújtsak a pároknak, házastársaknak és egyéneknek, s ezért rengeteg olvasok, tanulok, valamint használom az “élettől” ajándékba kapott személyes segítő készségeimet. A problémákat nem lehet azon a szinten megoldani, ahol keletkeztek…
A párkapcsolati tanácsadás nem véletlenül egy szakma, a jó tanácsadó mindig sokat tanul, fejleszti magát, hogy Nektek, a pároknak segíteni tudjon. Így teszek én is, hiszen ez a hivatásom, amit nagyon szeretek. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban.

→ A párom nem hajlandó eljönni a terápiára, vagy egyedül szeretnék tanácsot kérni. Van erre lehetőség?

Természetesen igen, noha a pártanácsadás akkor igazán hatékony, ha együtt érkeztek. Ha erre nem sikerült rávenned a társadat, vagy olyan kérdéseid vannak, amiket az ő jelenléte nélkül szeretnél feltenni, akkor van lehetőség egyéni megkeresésre is. A Te egyéni változásod is képes hegyeket megmozgatni a párkapcsolatodban és benned is!

→ Érdemes pénzt áldozni rá? 

Szerintem minden perc drága, amit boldogtalanul töltünk, és amíg tétlenül, tehetetlenül, vagy tanácstalanul várakozunk, hogy mit is tehetnénk. Talán nem meglepő az a kutatási eredmény, ahol kimutatták: a párkapcsolati válságot megélő emberek sokkal kevésbé hatékonyan képesek dolgozni, hiszen a koncentrációjuk, a fókuszuk csökken. A válóper, a külön költözés szintén drága dolog, nem is beszélve az érzelmi megterhelésről. A fogyasztói társadalom egyébként támogatja, hogy egyedül, ne pedig együtt éljenek az emberek – gondoljunk csak bele: dupla annyi mosógépet, vagy tévé-előfizetést lehet így eladni. Igen, ezek mind anyagi megterhelést jelenthetnek, ha nem maradtok együtt. A tanácsadás egy megtérülő befektetés. Egyébként pedig, a döntés a Tiéd! Ha eljössz, várlak sok szeretettel egyedül vagy pároddal együtt!

→ Mit kapunk a pénzünkért?  

+  Gyakorlatias, barátságos hangvételű tanácsadási alkalmakat, ahol a hivatalos feszengés helyett inkább a megoldásokra törekszünk
+ Rugalmas és objektív szakértő hozzáállást
+ Olyan tanácsadást, ahol nem csak a felszínen lévő problémákat igyekszünk megoldani, hanem a kiváltó okokat is.

→ Csak házaspárok, és régóta együtt élő párok járnak pártancsadásra? 

Nem. Házaspárokon kívül együtt élő vagy együtt járó párok is fel szoktak keresni. Ne gondold, hogy csak akkor érdemes dolgozni egy kapcsolaton, ha már olyan régóta tart! A “fiatal kapcsolatok” is lehetnek ugyanolyan értékesek, vagy ott is találkozhattok olyan kihívásokkal, amit még időben szeretnétek kezelni.

→ Mikor érdemes párkapcsolati tanácsadóhoz fordulni?

Ha probléma van a kapcsolatotokban, akkor minél előbb, annál jobb. Tudod, olyan ez, mint az orvosi vizsgálatoknál: minél előbb ismered fel a helyzetet, annál könnyebb kezelni és annál nagyobb esélyed van. Ettől függetlenül az elmélyült problémák vagy súlyos sérelmek esetén is érdemes segítséget kérni, hogy ne terheljenek tovább, és a megoldás útjára léphessetek.
Természetesen vannak olyanok, akik megelőzésképp, prevenciós céllal érkeznek a tanácsadásra: hogy maradjon is minden rendben, vagy legyen még jobb. De ha Ti nem ebbe a csoportba tartoztok, akkor se lepődj meg: az emberek nagyobb része akkor érkezik, ha problémája van. Ez természetes, így működünk.

Tapasztalatok a kliensektől: 

pt2Az első tanácsadáson nagyon megdöbbentem. Már több párterápián is voltunk, de senki sem tudott érdemben segíteni. Adrienn viszont segített megérteni, hogy mi miért történt velünk, és teljesen új megvilágításba helyezte a dolgokat. Úgy gondolom, hogy enélkül nem érthettük volna meg sem egymást, sem magunkat. Szerettünk Adriennhez járni, mondhatom, hogy a házasságunk nehézségei ellenére jól éreztük nála magunkat és itt
biztonságosan tudtunk beszélgetni egymással a férjemmel.
” 

                                                                                                                                     (C.A., 39 éves)

pt1Biztosan másképpen alakul az életem, ha nem találkoztunk volna Adriennel. Rá kellett jönnünk a barátnőmmel, hogy már évek óta ugyanazokat a vég nélküli játszmákat játszottuk, amiből nem tudtunk kiszakadni. A vele való beszélgetések során valahogy új szemmel néztem magunkra. Eddig két út között toporogtam: jobbra vagy balra? Képtelen voltam dönteni. A tanácsadáson rájöttem, hogy teljesen más vezet a boldogsághoz, és nem e közül a két lehetőség közül kell választanom. Ettől megkönnyebbültem, és az életem új irányt vett. Már túl voltunk a szakításon, amikor végül kibékültünk.
(F.L. 45 éves)

 → Mennyibe kerül a tanácsadás?

Ha közösen jöttök, akkor a tanácsadási díj 15.000 Ft alkalmanként (75 perc), ha pedig egyéni párkapcsolati tanácsadásra érkezel, úgy 11.000 Ft a 60 perces alkalom.

Amennyiben a megjelölt időkeretet nem találjátok elegendőnek, hosszabb konzultációs alkalmat is kérhettek, melyek díja időarányosan kerül kiszámolásra.
Minden tanácsadásról számlát állítok ki.

Kattints az időpontkéréshez!

LMBTQ párokat is sok szeretettel látok!

Amennyiben a párkapcsolati tanácsadás alatt babysitter szolgáltatását szeretnéd igénybe venni, a fenti linkre kattintva jelezd a leírásban vagy az egyéb elérhetőségeken, igyekszem segíteni. A gyermekfelvigyázás díját a tanácsadási díj nem tartalmazza.

Tájékoztatlak, hogy ez a szolgáltatás nem egyenlő a pszichoterápiával és a családterápiával. A nálam elérhető szolgáltatások nem minősülnek pszichoterápiának, és a gyógyítást, az orvosi kezelést, ellátást és vizsgálatot nem helyettesítik, valamint pszichiátriai kórképek esetén nem alkalmazandóak.

Amennyiben pszichoterapeutára vagy családterapeutára van szükséged, és még nem találtad meg a számodra megfelelő szakembert, szívesen adok ajánlásokat a számodra, ez esetben továbbirányítással lehetek a segítségedre. 

Pszichoterápia megkezdése előtt orvosi kivizsgálás javasolt, a részletekről érdeklődj háziorvosodnál, vagy pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus szakembereknél.